Telenor utvikler en app som skal øke tryggheten

Telenor utvikler nå i samarbeid med Pensjonistforbundet og Grue kommune en app som er koblet til trygghetsalarmen og som gir pårørende rask beskjed om noe er galt.

Telenor Objects leverer i dag velferdsteknologi, deriblant digitale trygghetsalarmer til over 120 norske kommuner, og med den nye trygghetsappen «Tryggi» får også pårørende en mulighet til å følge opp sitt familiemedlem tettere. Tryggi kan kobles til digitale trygghetsalarmer og røykvarsler fra Telenor Objects.

Med Tryggi på mobilen så vil man se om trygghetsalarmen fungerer som den skal, få varsel om noe er galt med trygghetsalarmen eller få varsler om alvorlige hendelser.  Alle alarmer vil fortsatt gå til responssenteret til Telenor Objects, hvor fagpersoner snakker med den eldre og vurderer om ekstra hjelp må tilkalles.

Tryggi utvikles og testes nå i samarbeid med Grue kommune og Ullern bydel i Oslo, og vil etter planen bli tilgjengelig som en del av Telenors digitale trygghetsalarmtilbud i juni.

Helga Forslund (80) en av de eldre i Grue som har trygghetsalarm og som tester ut Tryggi. Familien hennes bor ikke i nærheten og det er naboen til Helga, Line Ebbel som har fått Tryggi installert på mobilen sin. Hun deltar også i utviklingen av selve appen, og gir tilbakemeldinger til produktutviklerne i Telenor.

Les artikkelen fra Computerworld ved å klikke her. Les pressemeldingen fra Telenor ved å klikke her.